Şoseaua Odăi, Nr. 341-345, Bucuresti
Luni-Vineri: 08:30 - 17:00
30 mai 2018

10 motive pentru a utiliza ATONIK

 1. Este cel mai vechi biostimulator din lume, fiind utilizat cu succes in peste 70 de tari de pe cinci continente.
 2. Imbunateste fructificarea prin cresterea germinatiei polenului si dublarea lungimii tubului polinic.
 3. Creste acumularea de biomasa si productia prin marirea continutului in clorofila si a eficientei aparatului fotosintetic.
 4. Imbunateste semnificativ nutritia plantelor prin preluarea mai buna a elementelor nutritive, translocarea si asimilarea acestora (cresterea fluxului citoplasmatic).
 5. Influenteaza pozitiv elementele de productivitate (numar de flori, fructe, spiculete si silicve fertile). Determina producerea de fructe mai mari, uniforme si precocitatea recoltei.
 6. Imbunateste cu circa 10% productia la floarea soarelui prin reducerea portiunii sterile din centrul calatidiului.
 7. Creste energia germinativa a semintelor, asigurand o rasarire uniforma si o buna inradacinare, chiar si in conditii de stres.
 8. Creste rezistenta la accidente climatice (brume, ingheturi tarzii) si reduce pierderile cauzate de stresul abiotic (arsita, inghet, transplantare).
 9. Reduce stresul post-erbicidare si ajuta la recuperarea rapida a plantelor.
 10. Reduce pierderile cauzate de stresul biotic prin cresterea rezistentei la boli (mana, putregai, monilioza, antracnoza, alternarioza, etc).

Recomandarea AECTRA este aceea de a se aplica Atonik-ul impreuna cu un fertilizant foliar, pentru obtinerea unui efect sinergic de stimulare si nutritie.

04 apr. 2018

10 motive pentru a utiliza BLACKJAK

Blackjak este unic fiind o suspensie concentrată de Leonardită în apă. Metoda de obținere este specială prin faptul că nu se intervine chimic asupra materiei prime. Astfel, nimic din compoziția Leonarditei originare nu se pierde. Blackjak este singurul produs care conține acizi ulmici și humină, cu rol în chelatarea elementelor nutritive și în dezvoltarea și protecția sistemului radicular al plantelor.

10 Motive pentru utilizarea BlackJak®:

 • BlackJak este inovator și diferit de restul produselor prin conținutul în humină și acizi ulmici, compuși care stimulează și sporesc creșterea radiculară, vegetativă și dezvoltarea generală a plantei și care nu sunt prezenți în alți fertilizanți organici prezenți în piață
 • BlackJak, în plus, conține nutrienți naturali (N, Cu, Zn) ne-exogeni, specifici leonarditei originare
 • BlackJak aplicat la sol contribuie la îmbunătățirea structurii solului, reducând salinitatea, deblocând absorbția nutrienților, favorizând activitatea microbiană și mărind capacitatea de interschimb cationic a macro- și micronutrienților
 • BlackJak de asemenea acționează ca agent chelatant natural pentru elementele macro și micro, cu rol activ în absorbția nutrienților și translocarea acestora în plantă
 • BlackJak, prin pH-ul sau acid, stimulează dezvoltarea radiculară, ajutând rădăcinile să absoarbă mai ușor, mai rapid și din abundență cantități mai mari de micronutrienți importanți
 • BlackJak diminuează pH-ul amestecurilor de stropit, potențând efectul produselor de proțectia plantelor și contribuind la absorbția mai rapidă a fertilizanților foliari (schimbări mai rapide de culoare în plantă și fructe)
 • BlackJak reduce compactarea solului prin stimularea penetrării apei și reduce evaporarea apei din sol
 • BlackJak este un produs 100% natural (certificat pentru agricultura ecologică)
 • BlackJak se poate aplica și în sistemele de irigare prin picurare, singur sau în combinație cu alți fertilizanți sau produse de protecția plantelor.
 • BlackJak este un lichid cu solubilitate ușoară și rapidă, ușor de manevrat, depozitat și transportat

MODUL DE UTILIZARE:

 • Tratament la sol, înainte de semănat/plantare: 4,0-5,0 litri/ha pe toată suprafața sau 2,0 litri/ha tratament în benzi;
 • aplicare prin fertigare: 300-500 ml/1.000 mp imediat după plantare și apoi 1-3 aplicări la interval de 3 săptămâni
28 mart. 2018

NHDelta – Revoluția în administrarea azotului!

Este binecunoscut faptul că azotul este critic pentru creșterea și dezvoltarea plantelor, fiind elementul care sta la baza proteinelor și a sintezei ADN. Întrucât solul, principalul bazin cu nutrienți, nu poate furniza plantelor întreaga cantitate de azot necesară unor producții mari și de calitate, fermierii trebuie să intervină cu un aport extern din acest element, prin administrarea de îngrășăminte.

Read More

26 mart. 2018

Pentru înghețul târziu se recomandă tratamente speciale!

MANAGEMENTUL CULTURILOR AGRICOLE AFECTATE DE ÎNGHEŢUL TÂRZIU DE PRIMĂVARĂ

Accidentele climatice de tipul fluctuaţiilor mari de temperatură sau îngheţurilor târzii sunt cu atât mai dăunătoare cu cât se produc la mai mult timp de la repornirea în vegetaţie a culturilor.  Intervenţia în astfel de situaţii reclamă soluţii care se pot abate de la recomandările clasice, soluţii pe care le vom prezenta în cele ce urmează.  Pentru a înţelege mai bine argumentarea lor, este necesar, mai întâi, să menţionăm procesele care au loc în plante în aceste momente.

Ce se întâmplă în plante?  

   Read More