De peste 5 ani testăm tehnologiile de nutriție și biostimulare la fermieri din toată țara. Aceste testări au dovedit că pot aduce profituri de peste 150% per medie la investiția realizată în costul tehnologiei recomandate.

Pentru cultura de grâu din Calomfirești, județul Teleorman, s-a integrat o schemă completă de nutriție și biostimulare cu aplicare foliară din toamnă până la frunza stindard.

“Provocarea pe care am întalnit-o anul acesta a fost un număr foarte mare de spiculețe sterile la baza spicelor. Punem acest fenomen pe seama diferențelor termice dintre temperaturile zi / noapte din intervalul de dinaintea diferențierii elementelor de productivitate.” a specificat Aurelian Palade, Directorul Tehnic Aectra

Prin aplicarea tehnologiei integrate Aectra, la cultura de grâu, s-a reușit diminuarea numărul de spiculețe sterile rezultând în final mai multe kilograme la hectar.

Produsele aplicate în cadrul tratamentelor foliare:

Biostimulatorul BLACKJAK, un produs ce conține acizi humici, a determinat o stimulare a sistemului radicular al plantelor, însemnând că plantele au dezvoltat un volum mai mare de sol și au beneficiat de mai multă nutriție și resurse hidrice.

Următorul tratament a fost cu TERRA-SORB COMPLEX și NHDelta K, această combinație de aminoacizi și azot ureic organic de sinteză, dar stabilizat cu potasiu, a furnizat o energie suplimentară culturii și a determinat o mai bună pregătire a plantelor pentru viitoarele temperaturi scăzute din timpul iernii.

La reluarea în vegetație s-a aplicat TERRA-SORB COMPLEX în doză de 1,5 l la hectar, alături de NHDelta K, ceea ce asigură un start mult mai bun al culturii.

Între intervalul frunza stindard  și burduf, ultimul tratament, a fost format din biostimulatorul ATONIK alături de TERRA-SORB COMPLEX. Prin combinarea celor doi biostimulatori s-a obținut o creștere a eficienței tratamentului.

Combinația unică de biostimulatori și fertilizanți din TEHNOLOGIA AECTRA pentru cultura de GRÂU contribuie la:

  • stimularea germinației semințelor;
  • îmbunătățirea fertilității solului;
  • dezvoltarea sistemului radicular;
  • pregătirea plantelor pentru iernare prin creșterea concentrației sucului celular;
  • repornirea rapidă în vegetație după iernare;
  • nutriția diferențiată pe tot parcursul dezvoltării plantelor;
  • corectarea carențelor în microelemente;
  • formarea elementelor de productivitate (număr frați, număr spiculețe fertile, MMB)
  • creșterea conținutului în gluten.