Testăm și validăm în câmp, la fermierii parteneri, tehnologii de nutriție și biostimulare care s-au dovedit a fii de succes.

La cultura de rapiță din localitatea Bazoș, judetul Timiș, s-a folosit schema integrate de biostimulare și nutriție foliară Aectra.

”Faptul ca folosim aceeași schemă de tratamente în mai multe locații geografice, ne ajută să obținem rezultate din ce în ce mai concrete în fiecare an.” Aurelian Palade – Director Tehnic Aectra

Acest lot de rapiță a fost înființat în condiții destul de dificile de sol, un aluviosol cu o textură poliedrică angulară și subangulară, cu un aspect freatic , probabil, încărcat de diverse săruri. Acest aport de săruri determină o blocare a nutrienților din sol către sistemul radicular al plantelor.

Prin aplicarea biostimulatorului Blackjak s-a creat un flux permanent de nutrienți dinspre argilă și humus către sistemul radicular. #Blackjak ajută să fie valorificate mult mai eficient îngrașămintele granulate pe care fermierul le-a investit în teren.

La formarea rozetei de frunze, în toamnă, s-a aplicat NHDelta K, NutriCig Boron (pe care îl recomandăm ca o primă tranșă de bor în toamnă ) și Terra-Sorb Complex, datorită aminoacizilor liberi care pregătesc cultura pentru viitoarele temperaturi scăzute din toamnă. Prin acest complex de produse s-au obținut plante mai rezistente la ceea ce îseamnă condiții de iernare.

La reluarea în vegetație s-a aplicat Terra-Sorb Complex alături de NHDelta K și a doua tranșă de NutriCig Boron. Această combinație de produse a demonstrat de fiecare dată că accelerează viteza cu care plantele repornesc în vegetație.

În fenofaza butonilor florali, poate chiar la deschiderea primelor flori, pentru această cultură de rapiță, s-a aplicat biostimulatorul Atonik împreună cu NHDelta Ca. Combinarea acestor două produse a fost aleasă pentru a asigura mai mult efort pe plante, prin alungirea tubului polinic.

La Tehnologia Aectra s-au observat mai multe ramificații pe plantă, mai multe silicve pe ramificație, mai multe silicve pe plantă.

Combinația unică de biostimulatori și fertilizanți din TEHNOLOGIA AECTRA pentru cultura de RAPIȚĂ contribuie la:

  • stimularea germinației semințelor;
  • îmbunătățirea fertilității solului;
  • dezvoltarea sistemului radicular;
  • pregătirea plantelor pentru iernare prin creșterea concentrației sucului celular;
  • repornirea rapidă în vegetație după iernare;
  • nutriția diferențiată pe tot parcursul dezvoltării plantelor;
  • corectarea carențelor în microelemente;
  • formarea elementelor de productivitate (număr ramificații, număr silicve fertile, MMB)
  • creșterea conținutului în ulei;
  • protecția la scuturare.

Informații suplimentare despre produsele AECTRA le puteți găsi pe site-ul oficial www.aectra.ro.