În primăvara anului 2021, în comuna Matca (Galați), a fost înființat un lot demonstrativ la soiul de ardei Blancina, unde s-a utilizat tehnologia Aectra pe o suprafață de 500 m2 .

#TehnologiaIntegrată Aectra a fost aplicată pe următoarele fenofaze:

  1. La pregătirea terenului:

Un produs pe bază de acizi humici extrași din leonardită pură are rolul de refacere a fertilității solului.

  1. După transplantare:

Recomandările Aectra au urmărit dezvoltarea viguroasă a rădăcinilor și reducerea stresului după plantare, fermierul partener folosind:

  1. La dezvoltarea fructelor din etajul 1 de fructificare:

   Tehnologia aleasă a vizat corectarea carențelor în microelemente, formarea elementelor de productivitate, maturarea timpurie și îmbunătățirea calității fructelor. Recomandarea Aectra este:

*această schema este valabilă și pentru etajele 2 și 3.

REZULTATE OBȚINUTE:

Rezultatele comparative:

  1. Cantitatea de fructe pe etaj obținută cu tehnologia Aectra este cu 688,9 g mai mare, respectiv cu 39,8% față de tehnologia Martor care are greutatea de 268.5 g.
  2. Numărul de fructe pe etaj: 5 Aectra față de 3 martor.
  3. Greutatea fructului din tehnologia Aectra este cu 137.8 g/64.9 % mai mare față de greutatea fructului din tehnologia Martor (89.5 g).
  4. Diametrul fructului din tehnologia Aectra este cu 8,5 cm/ 56,4% față de cel al martorului (4,8 cm).

BENEFICIILE TEHNOLOGIEI AECTRA la cultura de ardei:

-stimulează germinației semințelor;

-dezvoltă viguros rădăcinile;

-reduce stresul după plantare;

-corectează carențele în microelemente;

-formează elementele de productivitate (număr de etaje și fructe suplimentare, dimensiunea mai mare a fructelor);

-maturarează timpuriu;

-îmbunătățește calitatea fructelor (uniformitate, gust);

-crește semnificativ producția.

Investitia în tehnologii integrate și inteligente aduce cu siguranță un plus de profit!