Eficiența tratamentelor de protecție a plantelor este direct proporțională cu calitatea apei folosite la lucrările de aplicare a produselor fitosanitare. Fermierii trebuie să țină cont de pH-ul și de duritatea apei, pentru ca pesticidele să aibă efectul scontat. Avem în portofoliu un produs care corectează cele două caracteristici ale apei.
ISOTAC este un neutralizator al durități apei, sub formă ureică și care conține 4.6% azot ureic. În compoziția sa intră și anhidridă fosforică (13.6%), dar și mai mulți adjuvanți, care au rolul de a crește performanțele acestui produs.

Care sunt beneficiile aplicării ISOTAC?
• Scăderea durităţii apei folosite la prepararea soluţiilor de stropit;
• Blocarea reacţiilor de hidroliză şi precipitare a pesticidelor din soluţii, datorită durităţii apei folosită la prepararea acestora;
• Păstrarea performanţelor pesticidelor aplicate pe culturi;
• Furnizează azot şi fosfor necesar nutriţiei plantelor.

”Penetrarea este cel mai important beneficiu al Isotac la prepararea soluțiilor de protecție a plantelor. Are în compoziție o serie de surfactanți care asigură o penetrare excelentă a cuticulei frunzelor, fără să le afecteze negativ. Creșterea suprafeței de contact a soluției cu frunzele plantelor reprezintă un aspect foarte important și un beneficiu, în același timp, al produsului, acest lucru se realizează datorită faptului că produsul reduce tensiunea superficială a picăturilor de soluție de pe suprafaţa frunzelor, ceea ce conduce la minimizarea pierderilor de soluție. Umectarea este un beneficiu la fel de important”, a explicat Aurelian Palade, Director Tehnic Aectra.

Doza pe care noi o recomandăm pentru ISOTAC este între 0.25-0.35%.