Description
BENEFICII
- oferă plantelor bor cu biodisponibilitate ridicată;
- crește absorbția și mobilitatea borului în plante;
- elimină stresul datorat carenţei de bor;
- plante mai productive și mai sănătoase.
MOD DE ACŢIUNE
Biostimulatorul Aminoquelant-B se acumulează în ţesuturile plantelor, unde intervine într-o serie de reacţii metabolice şi procese fiziologice esenţiale pentru creşterea şi dezvoltarea plantelor. Stimulează biosinteza glucidelor din plante şi absorbţia ionilor Ca2+, Mg2+, K+, NH4+, NO3–, NO2–. Stimulează alungirea rădăcinilor, sinteza acizilor nucleici şi formarea organelor de reproducere. Stimulează activitatea unor enzime (zaharoză, pectinază, tirozinază, etc.). Inhibă formarea compuşilor fenolici, care prin acumulare ar duce la intoxicarea plantelor. Furnizează plantelor L-aminoacizi liberi, cu rol în creşterea toleranţei acestora la factorii de stres abiotic.
COMPOZIŢIE CHIMICĂ
Aminoquelant B este un produs pe bază de L-α-aminoacizi, obtinuti prin hidroliza enzimatică și bor (B).
Aminograma: ASP, SER, GLU, GLY, HIS, ARG, THR, ALA, PRO, CIS, TYR, VAL, MET, LYS, ILE, LEU, PHE, TRP.
Aminoacizi liberi | 5,0% (w/w) |
Bor (B) | 8,0% (w/w) |
Azot total (N) | 3,0% (w/w) |
Azot organic (N) | 3,0% (w/w) |
Materie organică | 35,0% (w/w) |
RECOMANDĂRI DE APLICARE LA PRINCIPALELE CULTURI AGRICOLE
Floarea soarelui |
| |
Rapiţă |
| |
Sfeclă de zahăr |
| |
Lucernă |
|
RECOMANDĂRI DE APLICARE LA PRINCIPALELE CULTURI HORTICOLE
Biostimulatorul Aminoquelant-B se aplică foliar sau prin fertirigare. In tabelul de mai jos se regăsesc recomandările de aplicare pentru culturile horticole cele mai răspândite, cultivate in spații protejate (sere, solarii) sau în câmp.
HORTICOLĂ | ||
---|---|---|
Tomate |
| |
Ardei |
| |
Castraveți |
| |
Vinete |
| |
Varză |
| |
Rădăcinoase (morcov, țelină, pătrunjel pentru rădăcină, păstârnac) |
| |
Salată |
| |
Spanac |
| |
Pepeni |
| |
Căpșun |
| |
Viță-de-vie** |
| |
Pomi fructiferi (semințoase) |
| |
Pomi fructiferi (sâmburoase) |
|
* apare de obicei in frunzele isi lastarii tineri și rezultă în stoparea creșterii tulpinii principale, brunificarea pețiolului frunzelor, apariție boli specifice fiecărei specii horticole (ex. putregai cenusiu la plantele din familia verzei, pătarea cafenie a fructelor la cais)
** pentru plantațiile intrate pe rod
*** la speciile sâmburoase (cireș, vișin, prun, cais, piersic), mugurii floriferi apar înaintea celor vegetativi, iar la speciile semințoase (măr, par, gutui) mugurii vegetativi apar primii
Reviews
There are no reviews yet.