Description
BENEFICII
- dubla corecţie a carenţelor de mangan şi zinc;
- eliminarea clorozei frunzelor tinere;
- oferă plantelor mangan şi zinc cu biodisponibilitate ridicată;
- crește absorbția și mobilitatea manganului şi zincului în plante;
- plante mai productive și mai sănătoase.
MOD DE ACŢIUNE
Biostimulatorul Aminoquelant Zn/Mn se acumulează în ţesuturile plantelor, unde intervine într-o serie de reacţii metabolice şi procese fiziologice esenţiale pentru creşterea şi dezvoltarea plantelor. Aplicarea combinată a aminoacizilor împreună cu Zn şi Mn, contribuie la îmbunătățirea asimilării celor două microelemente de către plante și la o distribuție mult mai rapidă și mai eficientă a acestora, la nivelul frunzelor noi și la nivelul meristemelor apicale. Aplicarea produsului stimulează absorbţia potasiului din sol, influenţează pozitiv asimilarea azotului nitric şi amoniacal, având un rol important în procesul de fotosinteză şi în activitatea numeroaselor enzime. Totodată, se stimulează fotoproducerea de oxigen în cloroplaste. Se stimulează biosinteza şi funcţionarea clorofilei. La o creştere a conţinutului de Mn din plante, are loc o micşorare a conţinutului de auxine şi heteroauxine, ceea ce înseamnă stimularea creşterilor laterale, mai multe flori şi fructe pe planta şi rădăcini mai dezvoltate.
COMPOZIŢIE CHIMICĂ
Aminoquelant Zn/Mn este un produs pe bază de L-α-aminoacizi, obţinuti prin hidroliză enzimatică, zinc şi mangan.
Aminoacizi liberi | 5,0% |
Mangan (Mn) | 5,0% |
Zinc (Zn) | 5,0% |
Azot total (N) | 2,0% |
Azot organic | 1,3% |
Materie organică | 15,0% |
RECOMANDĂRI DE APLICARE LA PRINCIPALELE CULTURI AGRICOLE
Cereale păioase |
| |
Porumb |
| |
Floarea soarelui |
| |
Rapiţă |
| |
Soia |
| |
Sfeclă de zahăr |
| |
Cartof |
|
RECOMANDĂRI DE APLICARE LA PRINCIPALELE CULTURI HORTICOLE
Biostimulatorul Aminoquelant MnZn se aplică foliar sau prin fertirigare. In tabelul de mai jos se regăsesc recomandările de aplicare pentru culturile horticole cele mai răspândite, cultivate in spații protejate (sere, solarii) sau în câmp.
Tomate |
| |
Ardei |
| |
Castraveți |
| |
Vinete |
| |
Varză |
| |
Rădăcinoase (morcov, țelină, pătrunjel pentru rădăcină, păstârnac) |
| |
Salată |
| |
Spanac |
| |
Pepeni |
| |
Căpșun |
| |
Viță-de-vie |
| |
Pomi fructiferi (semințoase) |
| |
Pomi fructiferi (sâmburoase) |
|
* nervurile frunzelor TINERE – spre deosebire de simptomele carenței de magneziu – rămân verzi iar spațiul dintre nervuri se îngălbenește sau capătă aspect marmorat, până frunzele se îngălbenesc uniform, se brunifică și mor – în caz de deficiență severă
** stoparea creșterii plantelor, internoduri scurte ale tulpinii principale, decolorarea frunzelor până la albire și încrețirea marginilor acestora, căderea prematură a frunzelor, întârzierea înfloririi, fructificării și maturării fructelor
Reviews
There are no reviews yet.