Description
Beneficii:
- stimularea activităţii cloroplastelor şi, implicit a fotosintezei;
- favorizarea sintezei de aminoacizi;
- stimularea creşterilor vegetative ale plantelor;
- prevenirea și combaterea efectelor negative induse de carenţele de sulf şi magneziu;
- creşterea cantităţii şi calităţii recoltelor.
MOD DE ACŢIUNE
Deorece sulful este necesar în sinteza proteinelor, iar majoritatea proteinelor din frunze se regăsesc în cloroplast, inhibarea sintezei proteice ar avea consecinţe negative asupra funcţionării cloroplastelor, deci asupra sintezei clorifiliene şi indirect asupra fotosintezei.
De asemenea, feredoxina (o proteină cu sulf si fier) este implicată în reducerea nitriţilor în plante, ceea ce stimulează sinteza aminoacizilor şi proteinelor.
Aplicarea NutriCig Clorofil stimulează activitatea amilazelor şi proteazelor şi biosinteza clorofilei.
NutriCig Clorofil este compatibil cu majoritatea produselor de protecție fitosanitară și nutriție foliară, cu recomandarea efectuării prealabile a testelor de compatibilitate fizico – chimică şi a celor de fitotoxicitate.
Înainte de deschidere, se recomandă agitarea energică a ambalajului. Rezervorul mașinii de pulverizare trebuie umplut cu jumătate din volumul total de apă, se măsoară necesarul de NutriCig Clorofil și se adaugă în rezervor, menținând în același timp o agitație constantă a amestecului, urmând să se completeze cu diferența de apă.
COMPOZIŢIE CHIMICĂ
Sulf (SO3) | 20% |
Magneziu (MgO) | 10% |
Cupru (Cu) | 0,7% |
+ Microelemente |
RECOMANDĂRI DE APLICARE LA PRINCIPALELE CULTURI AGRICOLE
Cereale păioase | (începutul înfloritului), 1-2 aplicări foliare | |
Porumb | ||
Floarea soarelui | ||
Rapiţă | ||
Soia | ||
Sfeclă de zahăr | ||
Cartof | ||
Mazăre |
RECOMANDĂRI DE APLICARE LA PRINCIPALELE CULTURI HORTICOLE
NutriCig Clorofil se aplică foliar, produsul fiind destinat culturilor horticole cultivate atât în spații protejate, cât și în câmp.
Legume solanacee (tomată, ardei gras, capia şi gogoşar, vânătă) | ||
Legume cucurbitaceae (castravete, pepene galben, pepene verde, dovlecel) | ||
Legume frunzoase (varză, salată, spanac) | ||
Legume rădăcinoase (morcov, ţelină, pătrunjel pentru rădăcină, păstârnac) | ||
Căpșun | ||
Viță de vie | ||
Pomi fructiferi | BBCH 11-19 (dezvoltarea frunzelor) 1-2 aplicări foliare |
Reviews
There are no reviews yet.