fbpx
Şoseaua Odăi, Nr. 341-345, Bucuresti
Luni-Vineri: 08:30 - 17:00
19 May 2021

Serviciu de TELEDETECȚIE SATELITARĂ oferit de Aectra

Agricultura de precizie se extinde tot mai mult în fermele din țara noastră. Este pasul pe care trebuie să-l facă fermierii români pentru a-și crește profitul la final de an agricol. Serviciile de teledetecție satelitară le fac viața mai ușoară agricultorilor.

Avem în portofoliu un serviciu de teledetecție satelitară, care se deosebește de cele prezente în acest moment pe piața de agribusiness.

Read More

07 May 2021

ISOTAC – Produsul ideal pentru corectarea pH-ului și a durității apei

Eficiența tratamentelor de protecție a plantelor este direct proporțională cu calitatea apei folosite la lucrările de aplicare a produselor fitosanitare. Fermierii trebuie să țină cont de pH-ul și de duritatea apei, pentru ca pesticidele să aibă efectul scontat. Avem în portofoliu un produs care corectează cele două caracteristici ale apei.
ISOTAC este un neutralizator al durități apei, sub formă ureică și care conține 4.6% azot ureic. În compoziția sa intră și anhidridă fosforică (13.6%), dar și mai mulți adjuvanți, care au rolul de a crește performanțele acestui produs.

Read More

30 Mar 2021

NHDELTA – Revoluție în administrarea Azotului

Este binecunoscut faptul că azotul este critic pentru creșterea și dezvoltarea plantelor, fiind elementul care sta la baza proteinelor și a sintezei ADN. Întrucât solul, principalul bazin cu nutrienți, nu poate furniza plantelor întreaga cantitate de azot necesară unor producții mari și de calitate, fermierii trebuie să intervină cu un aport extern din acest element, prin administrarea de îngrășăminte.Read More

22 Jul 2020

Rezultatele tehnologiilor AECTRA de biostimulare și nutriție (Rapiță, lot neirigat, județul Neamț)

Aplicarea inteligentă a tehnologiilor AECTRA în situații de secetă pedologică extremă 

Aplicarea biostimulatorului Terra Sorb Complex, odată cu reluarea definitivă a vegetaţiei în primăvară, a avut ca efect o creştere a toleranţei plantelor la condiţiile de stres hidric, prin aportul semnificativ de aminoacizi esenţiali liberi, care au scurtat metabolismul azotului.

Totodată aportul complet de microelemente şi sursa semnificativă de azot uşor asimilabil, din fertilizantul foliar Ferticig Microelemente, a asigurat plantelor necesarul de nutrienţi într-o perioadă cu secetă pedologică extremă, moment la care plantele nu puteau valorifica îngrăşămintele granulate aplicate în sol şi fazial, la desprimăvărare, din cauza lipsei de umiditate.

Creşterea numărului de ramificaţii/plantă şi implicit a numărului de silicve/plantă se datorează aportului de fenoli din biostimulatorul Atonik, aplicat în faza de butoni florali, care au stimulat procesul de fecundare şi polenizare, scăzând totodată procentul de silicve stagnate din creştere.

Read More
08 Jul 2020

Rezultatele tehnologiilor de biostimulare si nutritie AECTRA- lot comercial Roșiești, județul Vaslui (Grâu de toamnă, neirigat)

Caracteristici climatice generale pentru intervalul decembrie 2019 – mai 2020

Temperaturile pozitive din timpul iernii au făcut ca plantele să vegeteze aproape continuu, cu mici pauze.

În aceste conditii, pe fondul lipsei de precipitații, până la reluarea definitivă a vegetației din primăvară, resursele hidrice din sol au fost epuizate aproape în totalitate. Reluarea vegetației grâului a coincis cu instalarea secetei pedologice severe și a stresului hidric pentru plante.

Read More

06 May 2020

Beneficiile aplicării Biostimulatorului ATONIK® la culturile de toamnă și primăvară

ATONIK® la Cereale păioase

Productivitatea culturilor de grâu si orz este determinată în principal de numărul boabelor în spic şi greutatea a 1000 de boabe (MMB). Pentru realizarea unei producţii maxime, o importanţă deosebită o are ultima frunză, denumită şi frunză stindard. Această frunză, prin suprafaţa de asimilaţie, influenţează numărul de boabe din spic şi greutatea acestora. Obţinerea unui număr mare de boabe în spic este condiţionată de contextul climatic şi de nivelul nutriţiei minerale din timpul înfloritului şi fecundării.

În prezent, traversăm o perioadă cu temperaturi oscilante și o lipsă mare a apei în sol. Dar, chiar și în aceste condiții nefavorabile, fermierii pot ajuta plantele să parcurgă perioadele dificile și își pot maximiza profitul obținut la hectar.

Read More