Caracteristici climatice generale pentru intervalul decembrie 2019 – mai 2020

Temperaturile pozitive din timpul iernii au făcut ca plantele să vegeteze aproape continuu, cu mici pauze.

În aceste conditii, pe fondul lipsei de precipitații, până la reluarea definitivă a vegetației din primăvară, resursele hidrice din sol au fost epuizate aproape în totalitate. Reluarea vegetației grâului a coincis cu instalarea secetei pedologice severe și a stresului hidric pentru plante.

Tehnologia Aplicată

Figura 1. Atât Terra Sorb Complex cât și fertilizantul foliar pe baza de azot inteligent, NH Delta, au reprezentat surse valoroase de azot organic și anorganic pentru plantele de grâu stresate.

Aplicate împreună, în două perioade critice, din punct de vedere al necesarului de azot pentru plante, au generat o talie mai mare a acestora și, implicit un aparat fotosintetic mai dezvoltat. Astfel, s-a obținut o amplificare a fotosintezei.

Figura 2: A doua aplicare de Terra Sorb Complex, împreună cu NH Delta-Ca a generat o creștere în dimensiune a spicelor, cu scăderea numărului de spiculețe sterile de la baza spicului și o crestere a MMB si MH. Aceste modificări vor genera sporuri de producție semnificative.

Figura 3: Creșterea sistemului radicular și, implicit a volumului de sol explorat de către rădăcini în căutarea de resurse nutriționale.

Analiză comparativă 1: talia plantelor (tehnologia AECTRA – 74 cm vs Martor – 63 cm)

Analiză comparativă 2: numărul total de spiculețe/spic (Martor – 16 vs Tehnologia AECTRA -18,5)

Analiză comparativă 3: număr spiculețe sterile/spic (Tehnologia AECTRA – 3,83 vs Martor – 5,1) 

Analiză comparativă 4: lungime spic (Tehnologie AECTRA – 7,71 cm vs Martor – 6,2 cm)

Puteți descărca tehnologia aplicată la:

Tehnologia AECTRA