Agricultura de precizie se extinde tot mai mult în fermele din țara noastră. Este pasul pe care trebuie să-l facă fermierii români pentru a-și crește profitul la final de an agricol. Serviciile de teledetecție satelitară le fac viața mai ușoară agricultorilor.

Avem în portofoliu un serviciu de teledetecție satelitară, care se deosebește de cele prezente în acest moment pe piața de agribusiness.

Cum? Fermierul nu mai trebuie să acceseze diverse link-uri cu ajutorul unui user și a unei parole, ci primește în format electronic rapoarte de teledetecţie satelitară gata interpretate, care vor indica cu exactitate porţiunile de teren care necesită inspecţie, pentru identificarea exactă a problemelor.

Imaginile satelitare conțin mai mulți indicatori care să le ofere fermierilor informațiile precise despre locul în care să intervină, la nevoie. ”Importanță majoră pentru dumneavoastră o reprezintă indicele de vegetație diferență normalizată, acel NDVI. Acest indicator se corelează, în general, cu biomasa, cu indicele suprafeței foliare, cu procentul de acoperire a terenului cu vegetație și, bineînțeles, cu activitatea fotosintetică a plantelor”, le-a transmis agricultorilor Aurelian Palade, Director tehnic Aectra.

Un alt indicator de o importanță majoră este NDWI, indicele de apă diferență normalizată.

Cu ce ajută monitorizarea acestui indice? NDWI se folosește pentru a vedea condițiile de umiditate din învelișul de vegetație, surprinzând conținutul de apă din mezofilul frunzelor. Având aceste date, fermierii pot interveni repede în cultură, pentru a elimina stresul hidric.

“Prin furnizarea către fermieri de date și imagini satelitare gata interpretate, aproape în timp real, practic, reușim să surprindem stresul hidric al plantelor și acest lucru va ajuta la realizarea unui management superior în ceea ce privește resursele de apă pentru plante, respectiv momentul de aplicare a udărilor, momentul în care plantele intră în stres hidric și așa mai departe”, a completat Aurelian Palade.

Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta la telefon +(40) 21 312 08 29 sau pe email office@aectra.ro