Aplicarea de biostimulatori la cultura de grâu, nu doar că ajută plantele în susținerea metabolismului acestora și continuarea creșterii ci contribuie și la realizarea unor sporuri de producție, în special atunci când sunt asociate cu fertilizanți foliari.

Pentru creșterea energiei germinative a semințelor, recomandăm tratarea acestora cu stimulatorul Atonik, în doză de 1 L/tonă. Beneficiile acestui tratament se referă la obținerea unei răsăriri mai rapide și a unor culturi uniforme, adică un start mai bun al acestora. Plantele vor avea la dispoziție un număr mai mare de zile de creștere, astfel încât la intrarea în iarnă grâul să aibă minim 3 frați.

Aplicat în sol, doza de 4 L/ha, Blackjak stimulează populațiile microbiene de la nivelul rădăcinilor și determină dezvoltarea unui sistem radicular puternic, ceea ce ajută tinerele plăntuțe să exploreze un volum mai mare de sol în căutarea de nutrienți și apă.

Aplicarea în stadiul de 5 frunze a fertilizantului NHDelta K, în doză de 5 L/ha, pe lângă reducerea poluării cu nitrați a solului, aduce importante beneficii, dintre care le menționăm pe cele mai importante:
• reduce semnificativ pierderile de azot prin levigare și volatilizare;
• asigură un consum energetic de 12 ori mai redus pentru plantă, în procesul de absorbție și conversie a azotului;
• generează mai multe citokinine sintetizate de către plante, ceea ce stimulează înfrățirea și asigură o nutriție mai eficientă prin dezvoltarea și funcționarea mai bună a rădăcinilor.
—————————————————
Tehnologia completă de biostimulare și nutriție foliară pentru cultura de #grâu o găsiți pe site-ul nostru – https://www.aectra.ro/grau/