Aplicarea de biostimulatori la cultura de grâu, nu doar că ajută plantele în susținerea metabolismului acestora și continuarea creșterii ci contribuie și la realizarea unor sporuri de producție, în special atunci când sunt asociate cu fertilizanți foliari.

Creșterea consumului de nutrienți, la cultura grâului de toamnă, începe să se înregistreze în primăvară, odată cu începutul alungirii paiului, înregistrează valori maxime după aproximativ 180-200 de zile de la răsărirea culturii, după care începe să scadă. Azotul și potasiul prezintă cele mai mari valori ale dinamicii consumului de către plante, iar calciul este singurul macroelement secundar al cărui consum crește către sfârșitul perioadei de vegetației, motiv pentru care am integrat în schemele noastre de biostimulare și nutritiție foliară, produsul pe bază de azot ureic stabilizat cu calciu, NHDELTA Ca.

Tratamentul cu Atonik ameliorează şi reduce impactul stresului oxidativ asupra fiziologiei plantei şi creşte randamentul final al culturiilor tratate.
Primele modificări care apar dupa 24 de ore de la aplicarea Atonik-ului, constau în inducerea de schimbări considerabile în expresia unor gene implicate în creşterea şi dezvoltarea plantelor, atât vegetativă cât şi generativă, fotosinteza, sinteza de hormoni vegetali, şi răspunsul de apărare a plantelor împotriva
diferiţilor factori de stres, fâcandu-le mai active.

O ultimă aplicare foliară cu fertilizantul NHDelta Ca, odată cu stimulatorul Atonik, între apariția frunzei stindard si burduf, asigură creșterea indicatorilor de calitate a semințelor, dintre care conținutul de proteine din bob, masa hectolitrică (MH) și masa a o mie de boabe (MMB). Fenolii din Atonik vor transporta
în plantă în mod accelerat azotul ureic stabilizat din partenerul de amestec, amplificând la maxim metabolismul plantelor.
Dacă în acest interval se înregistrează temperaturi ridicate și deficit de umiditate în sol, aplicarea de NutriCig Gold va regla regimul hidric și termic din plantă, permițând continuarea creșterii plantei în condiții de stres.
Potasiul din produs deschide stomatele și permite transpirația frunzei iar azotul menține frunzele verzi si active din punct de vedere fiziologic.

Nu-Film P este un adjuvant cu rol în creșterea eficacității tratamentelor fitosanitare și îmbunătățirea randamentului fertilizanților foliari. După o oră de la aplicare, produsul polimerizează sub acțiunea razelor solare și formează o peliculă fină, elastică, semi-permeabilă, insolubilă în apă.
Aceasta previne spălarea și degradarea produselor de uz fitosanitar și a fertilizanților foliari, în urma acțiunii ploilor, vântului și radiațiilor solare. Are
rezultate dovedite în creșterea eficacității erbicidelor pre-emergente peliculare, împiedicând levigarea acestora spre straturile inferioare ale solului.

Investițiile în tehnologiile de nutriție Aectra au demonstrat o rată de rentabilitate a invesției de peste 200% la cultura de grâu, bazată pe media ultimilor 5 ani (din care 2 ani de secetă semnificativă).

La fiecare 100 de lei investiți în tehnologiile Aectra de nutriție și stimulare a culturii de grâu, îți acoperi costul investit și generezi profit încă 200 de lei!